Veelgestelde vragen

Product

Hoe onderhoud ik mijn tafel?

Onze mdf tafels met een witte of zwarte coating hebben geen onderhoud nodig. Wel wordt aangeraden om vlekken niet in te laten trekken, maar zo snel mogelijk om een licht vochtige doek te verwijderen. Over het onderhoud van marmer vind je alles in onze blog

Mag ik een perfect marmer tafelblad verwachten?

Marmer is een natuurproduct en het is daarom nooit 100% perfect zoals sommige industrieel vervaardigde producten dat wel zijn. Ondanks de glanzende polijstlaag kun je fosieltjes of andere oneffenheden tegenkomen. Kleine haarscheurtjes, ruwe plekken of kleine putjes komen nu eenmaal voor op natuurlijk
marmer. Wil je er zeker van zijn dat je je hier niet aan gaat storen? Kom dan voor levering bij ons langs om jouw unieke blad te bekijken.  

Kan ik een tafel in een afwijkende maat bestellen?

Ja, wij leveren op verzoek ook maatwerk. Denk hierbij aan afwijkende afmetingen, maar ook specifieke marmersoorten. Neem gerust contact met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Bestellen

Wat is de levertijd?

Voor bezorgadressen in Nederland (excl. Waddeneilanden) en België is de levertijd maximaal 2 weken tenzij op de productpagina anders staat aangegeven. Binnen enkele dagen na de bestelling wordt de bezorgdatum telefonisch afgestemd.

Is mijn bestelling goed doorgekomen?

Je ontvangt altijd een e-mail met daarin een bevestiging dat de bestelling goed is binnengekomen. Mocht je die niet direct hebben ontvangen volg dan deze stappen:

Wacht  nog eens 15 minuten. Soms duurt het verzenden van de mail langer dan normaal.

Kijk of de e-mail in je spam inbox terecht is gekomen.

Mocht geen van de bovenstaande stappen het verhelpen. Bel dan even naar onze klantenservice die gaat op basis van uw voor en achternaam kijken of de bestelling correct is binnengekomen bij ons. Een email sturen kan natuurlijk ook.

Wat is bezoek op afspraak?

Bezoek op afspraak houdt in dat wij enkel op afspraak geopend zijn. Mocht je vrijblijvend een tafel willen komen bekijken dan kun je via een van de contactmogelijkheden een datum en tijd met ons afspreken. 
Maak nu gelijk een afspraak via het telefoonnummer +31 35 - 23 40 900.

Hoe kan ik mijn bestelling annuleren?

Je kunt jouw bestelling annuleren door een e-mail te sturen naar info@marmerentulp.com of telefonisch via tel: +31 35 - 23 40 900.  Vermeld hierbij altijd je ordernummer zodat we je snel kunnen helpen. Bestellingen kun je kosteloos annuleren zolang deze nog niet zijn verzonden of ingepland voor bezorging.

Betalen

Hoe kan ik betalen in de webshop?

In onze webshop kun je betalen met iDEAL, Visa, Mastercard, Bancontant/Mr.Cash. Je kunt ook betalen per bankoverschrijving op het IBAN rekening nummer dat je na het betsellen op de factuur vindt.

Kan ik bij levering ook contant betalen?

Ja dat is mogelijk, maar het heeft niet onze voorkeur. Wij geven de voorkeur aan veilige betaling per bank of creditcard. Als je toch contant wilt betalen vragen we wel om de bezorgkosten vooraf per bank te voldoen.

Zijn de getoonde prijzen inclusief of exclusief BTW

Alle getoonde prijzen op onze website zijn inclusief 21% BTW.

Kan de btw worden verlegd?

Ja, dat is mogelijk, maar wij zullen hiervoor handmatig een factuur moeten opmaken. Neem per mail contact met ons op zodat wij een handmatig een factuur zonder btw kunnen opstellen.

Garantie en retourneren

Heb ik garantie op mijn tafel?

Wij bieden 2 jaar garantie op onze tafels. 

Wat valt er onder gebruikersschade?

Gebruikersschade is een vorm van slijtage ontstaan door toedoen van de gebruiker. Voorbeelden:

- Door het gebruik van verkeerde onderhouds- of schoonmaakmiddelen.

- Het niet naleven van de voorschriften zoals het advies om onderzetters te gebruiken.

- Krassen ontstaan door bijvoorbeeld het laten vallen van iets op de tafel of door scherpe voorwerpen.

Wat als de tafel mij tegenvalt?

Je hebt 14 dagen herroepingsrecht en dus kun je binnen die termijn de tafel retourneren. Het aankoopbedrag van de tafel wordt binnen 7 dagen na ontvangst van de tafel op je rekening gestort. Uiteraard moet de tafel wel in verkoopbare staat verkeren. Houd er wel rekening mee dat de bezorg- en retourkosten niet worden vergoed.

Ik constateert schade aan het geleverde product, wat nu? 

Schade aan de tafel of onderstel kun je melden via ons contactformulier of email. Wij zullen zorgen voor een vervangend product of andere passende oplossing.

Bezorgen

Wat zijn de bezorgkosten?

In Nederland (excl. Waddeneilanden) en in België zijn de bezorgkosten 80 euro. Onze chauffeurs brengen de tafel tot over de drempel binnen op de begane grond.

Je kunt ook kiezen voor onze montageservice. Tegen een meerprijs van 60 euro wordt de tafel gemonteerd en worden alle verpakkingsmaterialen mee terug genomen.

Kan een tafel naar boven worden gebracht?

Dat kan alleen met onze MDF tafels. Marmer tafels kunnen wij alleen naar boven brengen als er een lift aanwezig is. Zijn er bijzondere omstandigheden waar we tijdens het bezorgen rekening mee moeten houden, neem dan gerust contact met ons op voor overleg.

Waar moet ik rekening mee houden bij de bezorging?

Om verrassingen te voorkomen vragen we je om bijzonderheden met betrekking tot de aanleverlocaties vooraf aan ons door te geven. Denk bijvoorbeeld aan een (tijdelijk) afgesloten straat of alternatieve aanrijroute.

Bezorgen jullie ook tafels in het buitenland?

Naast onze mogelijkheden tot bezorgen in Nederland en België zijn wij ook altijd bereid om verder mee te denken wat betreft het bezorgen in andere landen. Hiervoor hebben wij overigens geen vaste prijzen. Mocht je de tafel bezorgd willen hebben buiten Nederland of België neem dan eerst contact op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen ook graag bij het vinden van de juiste transporteur.

Hoe monteer ik de tafel?

Zet de voet op de vloer neer. Vervolgens leg je het blad bovenop de voet. Bekijk vanaf de onderkant of je door de gaten in de voet de schroefgaten in het blad kunt zien. Zodra een gat zichtbaar is maak je deze los-vast met een bijgeleverde schroef en inbussleutel. Ga vervolgens door naar het volgende gat. In totaal 4x. Daarna draai je alle schroeven handvast en is de tafel klaar voor gebruik. Een uitgebreidere instructie vind je op deze pagina.

Hoe is de tafel verpakt?

Zowel het tafelblad als het onderstel zijn verpakt in een kartonnen doos met piepschuim bescherming. Om de kartonnen dozen zitten houten latten die voorkomen dat de tafel tijdens transport beschadigt. Tafels met bladen vanaf 200 cm worden geleverd in stevige houten kisten.

Hoe ziet  het bezorgproces eruit?

Enkele dagen nadat je de bestelling via onze webshop hebt gedaan wordt er per telefoon of mail contact opgenomen door onze transporteur. Samen plannen jullie de bezorgafspraak.

Monteren jullie de tafel?

Standaard worden de tafels niet gemonteerd. Dat is echter wel mogelijk tegen een meerprijs van 40 euro. Dan worden ook de verpakkingsmaterialen weer meegenomen door de chauffeurs en ben je helemaal klaar om te tafelen!

Klachten en suggesties

Heb je ondanks onze voorzorgsmaatregelen toch een klacht of gebrek waarvan je melding wilt maken? Je kunt direct contact opnemen met onze klantenservice via de telefoon maar je kunt uiteraard ook e-mailen of een bericht versturen via het contactformulier. Het is dan ook mogelijk om foto’s toe te voegen zodat de klacht / gebrek direct duidelijk is voor ons. Wat je klacht ook is, wij gaan proberen deze op te lossen!