Over Marmeren Tulp

Waar het begon

In 2020 werd Marmeren Tulp gestart door Ruud & Judith. Ruud heeft jarenlange ervaring in de verkoop van uiteenlopende producten via webshops. Judith heeft passie voor alles wat met wonen en inrichting te maken heeft. Samen sprongen zij in het diepe; er werd een oude loods in Eemdijk gehuurd en een eerste bestelling gedaan. Enkele maanden later arriveerden de tafels en werd de loods in gebruik genomen. De verkoop in Nederland en België ging van start. De webshop werd steeds beter gevonden en de verkoop nam een vlucht. Tijd voor Ruud om fulltime aan de slag te gaan voor Marmeren Tulp. Een jaar later nam Judith hetzelfde besluit.

De loods

Steeds vaker willen geïnteresseerde de loods bezoeken om de tafels in het echt te bekijken. Logisch want ondanks de scherpe prijzen blijft het een hele uitgave om een design tafel aan te schaffen. Er werd besloten om toch een aantal tafels in de loods uit te stallen zodat geïnteresseerden op afspraak toch langs konden komen. Dat werd (in de meeste gevallen) een succes. Het is dan wel geen mooie showroom, maar je kunt wel zien wat je koopt. Bovendien weet je als klant dat je niet voor de opslag of showroom betaalt, maar vooral voor het product! Dus mocht je zelf eens langs willen komen in Eemdijk, neem dan contact met ons op voor het inplannen van een afspraak.

Logistiek

Naarmate er meer tafels verkocht werden werd het steeds moeilijker om de logistiek te stroomlijnen. Er werd gewerkt met verschillende chauffeurs en vervoersbedrijven die niet allemaal bekend waren met onze producten en werkwijze. Eén van die chauffeurs waren Michel en zijn bijrijder Gerwin. Over deze praatgrage vrolijke chauffeurs kwamen opvallend veel positieve reacties binnen. Logisch gevolg was dat de heren al snel vast onderdeel van het team werden. Vanaf eind 2020 worden al onze tafels in Nederland en België door Michel en zijn bijrijder bezorgd.

Onze filosofie

Natuurlijk hebben wij de ambitie om als bedrijf te groeien. Maar belangrijker vinden wij dat Marmeren Tulp een leuk bedrijf is en blijft. Niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze leveranciers, medewerkers en andere stakeholders. Op die relaties leggen wij de focus omdat we geloven dat groei dan vanzelf komt. Dit vraagt om heldere positieve communicatie en duidelijke afspraken. En soms betekent dat ook dat we vrij ver moeten gaan om onze klanten tevreden te stellen. Heb je desondanks toch suggesties hoe we dat nog beter kunnen doen? Dan horen we graag van je.

MVO beleid

Elke dag sterven duizenden kinderen aan de gevolgen van armoede. Ook zijn er op de wereld helaas nog kinderen die (onder erbarmelijke omstandigheden) moeten werken en niet naar school kunnen. Dat kunnen we niet laten gebeuren en daarom steunen wij stichting Red een Kind. Deze christelijke organisatie geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving.

Specifiek dragen wij bij aan een dorpsproject in Bomet, Kenia. Het doel van het project is om groei te weeg te brengen. Je ziet gaandeweg het project hoe ouders een hoger inkomen verdienen, kinderen vaker naar school gaan en jongeren krijgen weer perspectief in hun leven krijgen. Binnen vijf tot zeven jaar moet de bevolking volledig zelfvoorzienend worden en moeten de kansen voor kinderen en jongeren aanzienlijk zijn verbeterd. Hier dragen wij graag aan bij! Voor elke bestelling via onze website doneren wij daarom € 10,- aan het project. Samen kunnen we een verschil maken. Meer over dit prachtige project en de resultaten vind je op de website www.redeenkind.nl.