Hoe onderhoud je een marmeren blad? Onze marmeren tafelbladen zijn van Carrara marmer (wit) of Negro Marquina marmer (zwart). Marmer is een natuurproduct en elk blad is daarom uniek. Wij beelden op onze website deze unieke bladen af, zodat je precies weet hoe jouw blad eruit ziet. De bladen zijn spiegelglad gepolijst en ze zijn behandeld om vlekken zoveel mogelijk te voorkomen. Je wilt tenslotte dat het blad ook in de toekomst zo mooi blijft.

Marmer blijft echter vlekgevoelig dus maak altijd gebruik van onderzetters. Als er toch een vloerstof op het blad komt, neem dat dan direct af met een licht vochtige doek. Pas in het bijzonder op met zuren, want daar is marmer erg gevoelig voor. Denk bijvoorbeeld aan jus d’orange. Maar ook koffie kan in het marmer dringen.

Er zijn in de markt verschillende onderhoudsmiddelen verkrijgbaar. De Marmeren Tulp biedt deze middelen zelf niet aan, maar groene zeep en lauw water kan altijd worden gebruikt. HG biedt verschillende onderhoudsmiddelen met verschillende eigenschappen. Zij bieden ook middelen aan die direct een beschermede filmlaag geven (glans of niet).

Marmer kan ook worden geïmpregneerd. Na behandeling is het beter bestand tegen vlekken. Het geeft je in ieder geval nog meer tijd om vloerstoffen af te nemen voordat ze in het marmer trekken. Voor het impregneren van marmer verwijzen we je naar een speciaalzaak.
 
  Marmeren Tulp     12-08-2020 19:15     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.